Neem een kijkje in onze webshop voor de lekkerste producten!

Webshop

Neem een kijkje in onze webshop voor de lekkerste producten!

Webshop

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

INTERVIEW GERT JONGERIUS – RABOBANK – 2011

Gert Jongerius
(directeur Jongerius Bakker / voorzitter stichting MVO Zoetermeer)

“Leeftijd is nooit een reden om iemand niet aan te nemen”

Jongerius Bakker is een van de meest vooraanstaande sociale ondernemingen in Zoetermeer. Het bedrijf is in de afgelopen decennia meegegroeid met de stad, is marktleider in zijn branche en viert dit jaar zijn 110e verjaardag. Gert Jongerius is naast de bevlogen directeur ook het boegbeeld van de stichting MVO Zoetermeer waarin zo’n twintig ondernemers participeren.

“Ik heb altijd gedacht: mijn onderneming is gevestigd in een gemeente die groeit, dus mijn bedrijf moet ook meegroeien. Daarbij wil ik graag op sociaal vlak iets betekenen voor de gemeenschap, aangezien mijn bedrijf daar middenin staat. Om producten te vermarkten, zoeken we sociale verwantschap met klanten, maar wat is dat? Hoe creëer je die verwantschap als je een brood over de toonbank aanreikt? Je moet verdieping aanbrengen en dat kan door diversiteit. Dat is Jongerius Bakker. Niet meer en niet minder.

Diversiteit bijvoorbeeld op het gebied van jongeren. Ik zie om mij heen dat veel kinderen worstelen met studie en studiekeuzes. Mensen die gestopt zijn of aan iets anders gaan beginnen, bieden we hier een overbruggingsmogelijkheid zodat ze niet tussen de wal en het schip vallen. Dat kan omdat dit bedrijf alles in zich heeft. We zijn onze eigen producent, we hebben detailhandel, logistiek, administratie en marketing en communicatie. De kracht van dit bedrijf is dat er tegen dit soort mensen nooit nee wordt gezegd. Hoe doen we dit dan? We hebben net als iedere onderneming te maken met opgebouwde vakantieverplichtingen en verloven van ons vaste personeel. Die gebruiken we om tijdelijk werk mogelijk te maken. Op die manier zit er nu een jongen bij ons in de logistiek, doen er drie meisjes winkelwerk en werkt er een meisje in de bakkerij.

Diversiteit is verder ook dat mensen met een andere achtergrond of oneerbiedig gezegd, mensen met een vlekje, gewoon meedraaien. Bijvoorbeeld mensen die de taal niet goed beheersen of mensen met een fysieke of geestelijke handicap. Eigenlijk wil ik niemand in de kou laten staan. Om deze mensen te vinden, hebben we contacten met een aantal instanties, waaronder de gemeente en Ipse De Bruggen. Loonsomaanvulling en een goede jobcoach voor mensen met een geestelijke handicap zijn daarbij randvoorwaarden.

Onder diversiteit valt ook dat leeftijd nooit een reden is om iemand niet aan te nemen. Zo hebben we vorig jaar nog een bakker van 54 aangenomen. Op het gebied van senioren is zeker een slag te slaan. Ik denk dat we vergrijsd Nederland op een andere manier moeten mobiliseren. Senioren hebben zoveel kennis en een breed netwerk; we moeten nadenken over manieren waarop die mensen een rol kunnen blijven spelen. Dat kan door een deel van de werkdruk voor hen weg te nemen en adviseurschap te stimuleren.

Multinationals die gaan dit soort vraagstukken niet oplossen. Die volgen een andere strategie gedreven door geld, overnames en efficiency. Net als dat economische groei voor velen de zaligmakende meetlat is. Familiebedrijven en het MKB zijn de motor van de economie; daar zitten de meeste banen en daar is meer ruimte voor sociale aandacht. En dat levert ons wat op: we worden gezien door klanten en mensen weten dat we met de juiste intenties in de maatschappij staan. Binnenkort komen de wethouders van de 32 grootste gemeenten kijken hoe wij het hier doen. Maar ook bedrijfsintern levert het wat op. Mensen willen naast een goed salaris ergens bijhoren en zijn op zoek naar respect, geborgenheid en verantwoordelijkheid en dat vinden ze hier. Dit resulteert bijvoorbeeld in een zeer laag ziekteverzuim en een verrassend groot aantal jubilarissen.

Ik vraag me af of we als ondernemers de overheid niet veel eerder hadden moeten ontlasten. Wij hebben het laten gebeuren dat de sociale zekerheid het vangnet is geworden voor groepen mensen en nu vinden wij dat dat onze verantwoordelijkheid niet meer is. Als ondernemer met maatschappelijke statuur ben je als een herder van een kudde schapen. Die herder stuurt toch ook niet de schapen met een lam pootje terug?”

Neem een kijkje in onze webshop voor de lekkerste producten!

Webshop

Nieuws

WALKING DINNER 2017

Verspassage Rokkeveen organiseert ook dit jaar weer een sfeervol Walking Dinner. Een avond waarbij u kunt genieten van heerlijke nieuwe decemberproducten van Keurslage...

Meer nieuws...